søndag den 4. juni 2017

Grunddej til pizza


Her får i min favorit opskrift på en lækker luftig og elastisk pizzadej som er nem at arbejde med og som bliver dejlig sprød! 
Den er meget let at lave så alle kan være med her! 

25 g gær 
2 1/2 dl lunken vand 
3 spsk olivenolie 
1 tsk salt 
150 g durummel (gør pizzaen ekstra sprød og dejen mere smidig at arbejde med) 
100 g grahamsmel 
250-350 g hvedemel (hvis man ikke har grahamsmel eller durum kan man bare erstatte det hele med hvedemel)
1 spsk olivenolie til skålen 

Rør gæren ud i vandet og kom ca en dl mel i sammen med olie og salt. Rør resten af melen i lidt efter lidt til en smidig dej. 
Ælt dejen godt i et par minutter på bordet. 
Vask herefter skålen og smør den med olivenolie. Kom dejen i skålen og vend den så der kommer olie rundt på hele dejen. 
Olien gør dejen smidig og skorpen ekstra sprød, så spar ikke på det og brug en god olivenolie! 
Lad dejen hæve i 45 min og gerne længere! Dejen kan også laves koldhævet hvis der bare bruges mindre gær. 
Varm ovnen op til 250 grader og lad pladen blive i ovnen så den bliver varm. Det gør bunden på pizzaen sprød når den kommer på en varm plade. Endnu bedre kan der bruges en pizza sten hvis man har. 
Ruld pizzaen ud på bordet! 
Kom det ønskede fyld på. 
Jeg kommer tit pizzasauce, schwartzwalder skinke, friske tomatskiver  og ost på! 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar